Oproep voor vrouwelijke lijsttrekkers in Meierijstad

In ‘Bakker en buurten’, de talkshow van Omroep Meierij

 

MEIERIJSTAD – De dreigende sluiting van De Winkel van Boskant, schoonmaken in corona-tijd, meer cultuur in het onderwijs en…een oproep aan de politiek om er in ieder geval voor te zorgen dat er bij de gemeenteraadsverkiezing in maart volgend jaar in ieder geval toch ook één of twee vrouwelijke lijsttrekkers komen.

 

Dat zijn de ingrediënten in de oktober-aflevering van ‘Bakker en buurten’, de maandelijkse talkshow van Omroep Meierij.

Michiel Bakker praat met gasten over bekende en minder bekende zaken in Meierijstad en wordt daarbij altijd geassisteerd door één van de hoofdredacteuren van de huis-aan-huisbladen in Meierijstad.

 

Koperdiefstal

In de oktober-uitzending die dinsdagavond werd opgenomen in de hal van ’t Spectrum in Schijndel was dat deze keer Ties van Dooren, de hoofdredacteur van de Stadskrant Veghel.

En De Stadskrant heeft ook gemerkt dat in Meierijstad de koperdieven weer een nieuwe ‘doelgroep’ hebben ontdekt: de laadkabels van elektrische auto’s.

 

Winkel van Boskant

Jolanda Vos, de eigenaresse van De Winkel van Boskant, gaat op 1 november stoppen met deze buurt-supermarkt. En omdat ze nog steeds geen opvolger heeft gevonden die de winkel wil overnemen, dreigt er nu een sluiting van deze winkel.

En voor de kern Boskant zou dat natuurlijk heel erg jammer zijn, want als dit soort voorzieningen verdwijnen dan wordt de leefbaarheid wel direct aangetast.

 

Cultuurlessen

Barbara Brouwer, de directeur van Phoenix Cultuur, vindt dat in het onderwijs meer aandacht zou moeten zijn voor culturele activiteiten.

En Tom Dissel, directeur van schoonmaakbedrijf De Toekomst uit Schijndel heeft duidelijk kunnen merken dat door en na corona er veel meer waardering is voor het werk van de schoonmakers.

 

Schoonmaak robots

Maar…die moeten er dan wel zijn en als dat niet het geval is kunnen robots daar letterlijk en figuurlijk een handje bij helpen, zoals nu al gebeurt bij Vanderlande in Veghel.

‘Bakker en buurten’ , elk uur te zien bij Omroep Meierij na ‘RondOm’.