Oprichter Donkershoeve overleden

SINT-OEDENRODE – Luc Groenland, de oprichter van seniorencamping en Zorgokeecentrum De Donkershoeve aan de Ollandseweg, is op dinsdag 24 november op 63-jarige leeftijd onverwacht overleden.

Luc, van huis uit verpleger, was jarenlang erg actief in de Rooise samenleving. Zo schreef hij zelf een prachtige eindmusical voor groep 8 van de Odaschool. Met de kinderen studeerde hij de liedjes en het toneelspel in. Later realiseerde hij een camping op het terrein van zijn boerderij, die speciaal werd ingericht om mensen met een beperking een heerlijke vakantie te kunnen bieden. De locatie werd ook gebruikt voor workshops en activiteiten voor kinderen die speciale begeleiding nodig hebben.

Luc Groenland stond aan de wieg van ondernemersvereniging BtB. Verder was hij een bekend gezicht bij carnavalsvierend Rooi.

Ongeveer 22 jaar gelden verkocht hij het hele complex aan Zorgokee, een organisatie die zich inzet voor hulpvragen op het gebied van Autisme, ADHD of LVB. Hij bleef nog anderhalf jaar betrokken en werkzaam bij het bedrijf. Luc verhuisde met zijn vrouw naar Peer in België en ging later in Lennisheuvel wonen.

Thijs, sinds lange tijd werknemer van Zorgokee, herinnert zich Luc als 'een goeie vent'. "Hij kon uitstekend organiseren en had kennis over veel zaken. Hij kon buurten als de beste en ja, een tikkie chaotisch kan je hem ook wel noemen. Maar bovenal iemand die heel veel voor elkaar wist te krijgen."