Oplevering twintig flexwoningen in Erp

ERP - Area bouwde in anderhalf jaar tijd twintig flexwoningen in de wijk Bolst in Erp. De eerste bewoners zijn al bezig met de verhuizing. Flexwoningen kunnen relatief snel gebouwd worden. Daarom kiest Area nu hiervoor. Ondertussen wordt gewerkt aan structurele oplossingen.

Directeur van Area Jan van Vucht: “Met deze woningen gaan we gericht mensen helpen die onze hulp het hardst nodig hebben. Voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning, maar niet voor de urgentieregeling in aanmerking komen, zoals bijvoorbeeld door een scheiding of door een onhoudbare thuissituatie. Deze woningen worden daarom ook niet aangeboden op OnsHuiz.nl. Wij benaderen zelf mensen die voor deze woningen in aanmerking komen.”

Wonen in de Bolst

De twintig flexwoningen, gerealiseerd door Barli, zijn geschikt voor éénpersoons- en kleinere huishoudens. Ze hebben elk een kleine en een grote gemeenschappelijke buitenruimte. Er is een gezamenlijke fietsenstalling, ruimte voor afvalcontainers en er zijn parkeerplaatsen.
Woningcorporaties Area en Woonmeij werken samen met de gemeente Meierijstad aan de realisatie van zo’n 250 flexwoningen verspreid over de gemeente. Behalve dit project werkt Area aan de bouw van 24 flexwoningen in Veghel, nabij het Koning Willem I college en er wordt bekeken of er mogelijkheden zijn voor flexwoningen in Veghels Buiten.
Wethouder Rik Compagne: “Er zijn meerdere nieuwbouwplannen in voorbereiding. Maar de praktijk is dat deze een lange doorlooptijd kennen. Ook daarom is de inzet op flexwoningen belangrijk.”

Foto: Bewoonster Danielle neemt de sleutels van haar nieuwe woning in ontvangst.