Openlucht zwembad Veghel blijft nog twee zomers open

VEGHEL – Het buiten zwembad in Veghel blijft in ieder geval de komende twee jaar ’s zomers open voor publiek. Op 01 juni van dit jaar gaat het bad weer open en het blad blijft dan geopend t/m 31 augustus.
De gemeente en Laco, de eigenaar van het zwembad, hebben hierover overeenstemming bereikt en een overeenkomst getekend.

Laco heeft toegezegd dat nog deze maand het benodigde achterstallige onderhoud ter hand zal worden genomen en dat het zwembad op het Prins Willem Alexander sportpark in Veghel op 1 juni zal voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen.
Entreebewijzen en abonnementen kunnen via de website van Laco worden aangeschaft of ter plekke aan de kassa worden gekocht.


Plan 
In de loop van dit jaar zal er een plan van aanpak worden opgesteld voor behoud van ‘een’ openlucht zwembad in Veghel. De initiatiefgroep Burgerinitiatief Openluchtbad Veghel zal daar bij betrokken worden.
Concreet betekenend dit dat de gemeente volledig uitvoering geeft aan een motie die de gemeenteraad van Meierijstad vorige maand met ruime meerderheid heeft aangenomen. Daarbij heeft de raad 350.000 euro vrij gemaakt om het zwembad twee jaar open te houden en een onderzoek te gaan doen naar behoud van een openlucht zwembad in Veghel.
Opvallend was daarbij wel dat juist de eigen fractie van CDA sportwethouder Johan van Gerwen tegen deze motie stemde omdat het financieel steunen van Laco voor het open houden van het zwembad in de ogen van het CDA neerkomt op (verboden) staatssteun.