Opening Veghel on Ice

Tot en met 5 januari schaatspret op de Markt in Veghel

VEGHEL - Met het schuiven van enkele curlingstenen door Gildekoning Paul Wonders en burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad was de opening van Veghel on Ice afgelopen vrijdag een feit. Daarvoor demonstreerden 4 jeugdleden van Figure Skating Academy uit Eindhoven een kür op muziek. Gedurende ruim 4 weken kunnen de schaatsliefhebbers uit Veghel en omgeving de schaatsen onderbinden.

Curlingcompetitie
Veghel on Ice is een initiatief van Rotary Veghel. Doel is om kinderen meer te laten bewegen. De serviceclub nodigt daarom alle basisscholen uit Veghel en Sint Oedenrode uit om een keertje gratis te komen schaatsen. Tussen al het schaatsplezier door kent Veghel on Ice nog een aantal bijzondere activiteiten. Zo is er een curlingcompetitie en wordt er schaatsles gegeven aan de jeugd tot en met 12 jaar. Ook de nieuwe Prins Carnaval komt het ijs op. 15 December is het zijn beurt om de jeugd met carnavalsmuziek te vermaken. Alle activiteiten staan op de website www.veghelonice.nl

College komt helpen
Een dergelijk evenement kan niet zonder de medewerking van vrijwilligers. Dit jaar circa 150 in getal. Ze komen uit de gelederen van Serviceclub Kiwanis, het Sint Barbara Gilde, Scoutinggroep Veghel, de Kabelgat Ramblers, Innerwheel en de Old Lady’s Circle. 13 IJsmeesters waaronder 1 vrouw, volgden de afgelopen periode een speciale opleiding bij Iceworld. Zij zorgen ervoor dat de ijsvloer er gladjes bijligt. Daarnaast verrichten studenten hand- en spandiensten in het kader van hun maatschappelijke stage. Burgemeester van Rooij vertelde tijdens de opening dat ook het college van Burgemeester en Wethouders de handen uit de mouwen komt steken. Wie graag mee wil helpen kan zich opgeven via het e-mailadres: vrijwilligers@veghelonice.nl.

Opening Veghel on Ice
Burgemeester Van Rooij opent Veghel on Ice