Opening tuin bij De Watersteeg

VEGHEL – De bewoners van De Watersteeg in Veghel genoten donderdagmiddag volop tijdens de opening van de nieuwe tuin aan de voorzijde van het woonzorgcentrum. Sponsoren hadden ervoor gezorgd dat er voldoende financiële middelen voorhanden waren om er een echte beleeftuin van te maken.

De eer om het lint los te maken was voor de bewoners de heer en mevrouw Van de Vorstenbosch. Dochter Jeanette had zich in het afgelopen anderhalf jaar een ware ambassadrice getoond van het boek: Hoe goaget mi oew. Een boek van de hand van Omroep Meierijmedewerksters Hubertine van den Biggelaar en Ellis Rijkers.

Steeds dezelfde vraag
Tijdens de coronaperiode reed Ellis op haar scooter door heel Meierijstad om mensen te fotograferen en tegelijkertijd de vraag te stellen: “Hoe goaget mi oew”. Hubertine en Ellis bundelden verhalen en foto’s in één boek. Een fotoboek dat zij dankzij vele begunstigers konden laten drukken. De verkoopopbrengst kreeg maatschappelijke instellingen en projecten als bestemming.

Met vrijwilligershanden
En toen kwam Jeanette van Ballekom- van de Vorstenbosch om de hoek kijken wiens ouders in De Watersteeg wonen. Jeanette verkocht maar liefst 309 boeken. Ze wist ook meteen een bestemming voor het geld. Bij de Watersteeg ontbrak nu eenmaal een mooie tuin. Broer Berry maakte een ontwerp en met vele vrijwilligershanden kwam de tuin tot bloei. In de hoop dat de bewoners van De Watersteeg er nog een lange en fijne tijd in door mogen brengen.