Opening Servaeshof: ‘Hier worden we honderd” (video)

Seniorenappartementencomplex Servaeshof officieel geopend

SCHIJNDEL - Eindelijk, na bijna een jaar kon het seniorenappartementencomplex Servaeshof aan de Sint Servatiusstraat officieel worden geopend. Eerder was niet mogelijk vanwege de coronabeperkingen. Mevrouw Ankoné verrichtte de officiële opening met het doorknippen van een lint.

Servaeshof
In januari 2020 ging de vlag van dit appartementencomplex in top. De eerste bewoners trokken er bijna een jaar geleden in. Donderdag werd het complex officieel geopend. Het complex bestaat uit 33 appartementen voor zelfstandig wonende huurders mét een zorgindicatie. De appartementen hebben een grootte van 60 tot 74 m2. De zorg- en dienstverlening worden verzorgd vanuit het Mgr. Bekkershuis.

Blij met dit appartement
Een van de eerste bewoners is mevrouw Ankoné. Zij is maar wat blij met dit appartement: “In het begin vond ik het erg stil. Maar dat kwam natuurlijk ook door de corona. Maar nu is dat een stuk beter geworden. Je leert elkaar kennen, maakt vriendinnen, eet samen. Er is kienen en kaarten en dat is gezellig”. Ook de heer en mevrouw Koolen zijn erg in hun sas nu ze in het centrum wonen: “Wij vermaken ons hier wel. Hier worden we honderd jaar”.

Berthe de Jong is lid van de raad van bestuur van Laverhof: “Wat natuurlijk het mooie is dat we in het centrum van Schijndel zitten. De mensen hier wonen in het centrum terwijl de zorg ook dichtbij is. Je krijgt hier de zorg die je nodig hebt. Want de een heeft meer zorg nodig dan de ander. We kijken naar de behoefte van de bewoner en kijken dan hoe kan Laverhof het zo organiseren dat je krijgt wat je nodig hebt”.

Mevrouw Ankoné knipt het lintje door