Opening Dutch Art House in Schijndel

Kansen om te exposeren voor kunstenaars

SCHIJNDEL - Vanaf donderdag is Schijndel een galerie rijker. In de voormalige ABN-AMRO bank op de hoek Hoofdstraat-Groeneweg werd vandaag Dutch Art House geopend. De galerie is een initiatief van Willeke en Marcel Timmer en Remon van Zoggel uit Schijndel.

Willeke en Marcel Timmer zijn internationaal bekend met hun bedrijf MW Designs. Hier maken ze met gespoten verf ontwerpen voor trucks, motorfietsen en klassieke auto’s. Remon van Zoggel is met zijn bedrijf Dutch Deco Finish bekend van beelden voor bedrijven als Nike en Disney. Onlangs maakte hij het beeld van Andre Hazes op de Dam in Amsterdam.

Dutch Art House
De keuze om een galerie in Schijndel te vestigen is ingegeven door de mooie locatie. Willeke Timmer: “Wij zijn deze plek tegengekomen. En mooi op de hoek van ons dorp Schijndel en dat vinden wij een prima plek. De galerie is niet alleen bedoeld om eigen werken te exposeren. “Wij hebben kunstenaars die iets met glas maken, die de actuele dingen van de dag aan het licht brengen, moderne kunst, olieverfschilderijen, mooie fotografie en beeldende kunst. Soms zijn de kunstenaars ook hier zodat bezoekers er kennis mee kunnen maken.”

Dutch Art House is te vinden in de voormalige ABN-AMRO bank op de hoek van de Hoofdstraat en Groeneweg. Openingstijden: donderdag 13:00 tot 18:00 uur, vrijdag van 13:00 tot 20:00 uur en zaterdag en zondag tot 13:00 tot 17:00 uur.

Opening Dutch Art House
Fotograaf: Jan van Oort