Open Tuinestafette Meierijstad: ‘Passie voor tuinen’ (video)

MARIAHEIDE - Groei en Bloei afdeling Meierijstad organiseerde zondag een Open Tuinestafette. Vijf eigenaren van particuliere tuinen in Meierijstad stelden hun tuin open voor bezoekers. Een mooie gelegenheid om bij de deelnemende tuinen binnen te lopen en ideeën op te doen.

Rozannie’s Hof In Mariaheide was Rozannie’s Hof open voor bezichtiging. Rozannie en Ad Peerenboom wonen in een prachtige gerenoveerde boerderij uit 1880. Daaromheen hebben ze drie tuinen aangelegd. Een vaste planten en grassentuin, een vijvertuin en een formele tuin. Rozannie heeft haar passie voor tuinen beroepsmatig ontwikkeld. Samen met haar man heeft ze 32 jaar een boomkwekerij gehad met name voor het kweken van vaste planten. “Ik verzamel ook hostas maar eigenlijk alles wat ik mooi vind verzamel ik eigenlijk”.
De familie Van Donzel woont in Canada en zij zijn vandaag op bezoek bij Rozannie’s Hof. “De helft van wat er hier in de tuin staat groeit bij ons niet want bij ons heb je winters van 40 graden onder nul”. Beiden kijken hun ogen uit bij zoveel moois wat er te zien is. “Het is zo mooi bijgehouden het is ongelofelijk”, aldus mevrouw Van Donzel.
Tip voor mensen zonder ‘groene vingers’ Rozannie heeft nog wel een tip voor mensen zonder ‘groene vingers’: “Het hoeft allemaal niet volgens het boekje. Geniet van alles wat je koopt en wat je ziet. En als het gaat groeien en als een plantje aanslaat bewonder het dan. Bovendien doe je bijen, vlinders en de natuur er een groot plezier mee”.

Rozannie's Hof de Formele tuin
Rozannie's Hof
Rozannie's Hof de Vijvertuin
Rozannie's Hof de Vaste planten en grassentuin