Open Tuinendag 2022: De Pompon, kleurrijke oase in Eerde (video)

EERDE - Afdeling Meierijstad van de landelijke vereniging Groei en Bloei stelde zondag een vijftal tuinen open voor publiek. Belangstellenden konden onder andere een kijkje nemen in tuinen in Mariaheide, Wijbosch en Veghel. Omroep Meierij ging op bezoek bij Dahliavereniging De Pompon in Eerde. Een kleine vereniging gelegen in een groene oase achter de kerk midden in het dorp.

De Pompon
Dahliavereniging De Pompon is opgericht in 1974 en is op weg naar het 50-jarig bestaan. Marinus van Aarle is een van de oprichters en vanaf het begin voorzitter van deze kleine vereniging. De club telt op dit moment 26 leden. Van Aarle: “Wij zijn een vereniging die bloemen kweekt en verwerkt. Vooral voor thuis bij ook voor andere gelegenheden zoals de kerk en bij de molen. Met 26 leden is het een kleine mooie club. Wij proberen op onze eigen manier zo eenvoudig mogelijk mensen een plezier te doen met de bloemen.“

Met het mooie weer werd de Open Tuinendag druk bezocht. Voor wie de dag heeft gemist is er nog een herkansing. Op zondag 18 september is de jaarlijkse open dag bij De Pompon aan de Bernhard van Damstraat in Eerde.

Voorzitter Marinus van Aarle tussen de dahlia's
Fotograaf: Jan van Oort
Kleurrijke dahlia's bij dahliavereniging De Pompon in Eerde
Open Tuinendag bij De Pompon in Eerde
Kleurrijke dahlia's bij dahliavereniging De Pompon in Eerde
Kleurrijke dahlia's bij dahliavereniging De Pompon in Eerde