Open Nederlands Kampioenschap Boel K-ree (video)

Belgen Adel Gijsels en Dries de Belie gaan er met de titel vandoor

SCHIJNDEL - Tijdens Koningsdag was er een nationale titel te verdienen bij het Open Nederlands Kampioenschap Boel K-ree. Het toernooi dat voor de derde keer werd georganiseerd door het genootschap ‘De Kubisten’ staat vooral bekend als een gezelligheidstoernooi waarbij ontmoeten centraal staat. Voor de winst is naast een vaste hand en inzicht ook een groot deel geluk nodig.

 

Uiteindelijk bleken de Belgische deelnemers Adel Gijsels en Dries de Belie over het meeste talent én de factor geluk te beschikken. Zij wonnen de Nationale Nederlandse titel Boel K-ree.

Boel K-ree
Het spel wordt gespeeld met vierkante blokken van 7 x 7 centimeter. De geluksfactor speelt vanwege de vierkante vorm een grote rol omdat het onvoorspelbaarder is dan het verwante jeu-de-boules. Net als bij jeu-de-boules wint degene die het blokje het dichtst bij het buutje legt en scoor je tot de dertien punten. Boel-K-ree heeft kortere werpafstanden en natuurlijk de gekleurde, vierkante houten ballen. Goede jeu-de-boules spelers zijn niet in het voordeel tijdens Boel-K-ree, iedereen maakt vanwege de geluksfactor evenveel kans.

 

Nederlands Kampioenschap Boel K-ree 2024
 
Winnaars Boel K-ree 2024 Adel Gijsels en Dries de Belie met daartussen Toon van Alebeek
 
Kampioenschap Boel K-ree 2024. Foto: Jan van Oort