Open huis bij duurzame huizen route (video)

WIJBOSCH - Door de gestegen energieprijzen wordt het steeds interessanter om te investeren in een duurzaam huis. De kosten van gas en electriciteit blijven nog wel even hoog terwijl de prijzen van zonnepanelen en andere investeringen de laatste jaren juist dalen. Zo komt het ‘omslagpunt’ waarop de kosten terugverdiend worden steeds dichterbij.
Duurzame huizen route
Wie zich daarom nu wil oriënteren op de mogelijkheden kan gaan kijken bij de Nationale Duurzame Huizen Route. Huiseigenaren in heel Nederland delen hun ervaring en stellen hun woning open voor bezoekers tijdens de Huizen Route op zaterdag 6 november 2021. Wie aan de slag wil om zijn of haar woning energiezuinig te maken kan veel leren van pioniers die al stappen hebben gezet.
Hoe werkt het?
Er zijn op de website allerlei soorten huizen te vinden, van vrijstaand tot een tussenwoning en van monumentaal tot nieuwbouw. Als je aan de rechterkant van deze pagina je plaatsnaam invult, worden de huizen bij jou in de buurt getoond. Je kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of onderwerp.
Verschillende systemen
De woning van de familie Verhaaf uit Wijbosch staat ook op de site. Het is geen doorsnee woning. Maar Johan Verhaaf heeft al 10 jaar ervaring met verschillende systemen, waaronder een zonneboiler, zonnepanelen, vloerverwarming, een warmtepomp en een rookgaswarmte-wisselaar. Het ene systeem levert meer op dan het andere, maar daar kan de heer Verhaaf alles over vertellen.