Open dag Arcadia Schijndel

SCHIJNDEL - Traditioneel houdt Arcadia op de 2 de zondag in september een open dag met Dahlia show. Dit jaar is dat op zondag 11 september tussen 10.00 uur en 16.00 uur aan Steeg 23, tegenover de Milieustraat. De toegang is gratis.

Arcadia ontleend zijn naam aan het Utopische land uit de oudheid met uitbundige flora. Een rondwandeling over het volkstuinencomplex maakt dat duidelijk. De rondwandeling is ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Het idyllisch paradijselijk land komt tot leven in de grote verscheidenheid aan groenten, fruit, bloemen en sierplanten die er te zien zijn. In de bloementuin zijn ongeveer 80 dahlia- en 25 chrysanten variëteiten te bewonderen.

In het clubgebouw is een kleurrijke dahliashow te zien van de inzendingen van de onderlinge wedstrijd bloemschikken. En ook de dahlia’s in vazen die ter keuring aangeboden zijn worden tentoongesteld.
Op het terras waar u kunt genieten van een eenvoudige versnapering zijn diverse stands te bezoeken met tuinproducten, verenigingsinformatie, een imker en een bloemschikdemonstratie.

Kom langs op 11 september en kijk zelf hoe mooi de bloemen zijn, geniet in de tuin, op het terras of in
ons clubgebouw van de bloemenpracht. En als je dan weer huiswaarts keert is er de mogelijkheid een
boeketje en/of bloemstukje kopen zodat je thuis nog wat kunt nagenieten.
Natuurlijk is er op de open dag alle beschikbare informatie over onze vereniging te verkrijgen.
Daarnaast kunt u ook terecht op onze website www.arcadiaschijndel.nl. Of u kunt telefonisch contact
opnemen met Jan Mettler, tel 06-125 741 37.