Open Dag appartementen voor niet-religieuzen in klooster Schijndel

SCHIJNDEL – Odazorg uit Sint-Oedenrode realiseert in totaal 60 appartementen voor niet-religieuzen in het klooster van de Zusters van Liefde in Schijndel. De eerste nieuwe bewoners hebben er hun intrek al genomen. “Gewoon tussen de zusters in, wat heel bijzonder is”. Dat vertelde Henk Gloudemans, directeur van Odazorg zondag in het radioprogramma de 55 Plusshow op Omroep Meierij.

Dagbesteding
Afhankelijk van de situatie krijgen de nieuwe bewoners een 1 of 2-persoonskamer. Volgens Gloudemans zijn de kamers allemaal ruim van opzet, zodat men er nog lang met veel plezier kan wonen. De appartementen zijn ook bedoeld voor mensen die in lichte mate zorg nodig hebben. Die kunnen zij dan betrekken van Odazorg. Aangezien deze organisatie geen verpleeghuiszorg biedt, zijn de woningen niet geschikt voor deze doelgroep. Er is ook al een begin gemaakt met dagbesteding. Nu nog 1 dag in de week. Indien noodzakelijk wordt deze service uitgebreid.

Open Dag
Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 19 juni tussen 10.00 en 14.00 uur een kijkje nemen tijdens de open dag die dan gehouden wordt. Men kan zich dan ook inschrijven voor één van de 60 appartementen die op termijn in het klooster beschikbaar komen. Op de website www.odazorg.nl staat informatie over dit woonproject voor senioren. Het klooster is gevestigd aan de Pastoor van Erpstraat in Schijndel.

Interview
Het hele interview dat Hans Hultermans in de 55 Plusshow had met Odazorgdirecteur Henk Gloudemans is hieronder te beluisteren.