Open Actie Dag Siemei gaat niet door.

Verruiming openingstijden

VEGHEL – Er komt dit jaar geen Open Actie Dag bij Siemei. Het bestuur van de Stichting Industrieel Erfgoed Meierij heeft deze jaarlijkse actiedag die dit jaar op 20 september zou worden gehouden gecanceld. De maatregelen van het RIVM en de te verwachte drukte in combinatie met andere activiteiten op de Noordkade noopten het bestuur tot deze beslissing. Het evenement is doorgeschoven naar 2021.

Uitbreiding openstelling museum
Dat wil niet zeggen dat het publiek niet kan genieten van al het moois uit het industriële verleden dat in het museum staat. Sterker nog; met ingang van 2 september is er een verruiming van de openingstijden. Behalve op zaterdag wanneer het museum van 09.00 tot 12.00 uur is geopend kunnen bezoekers er voortaan ook op woensdag van 12.00 tot 17.00 uur terecht. Reserveren is niet nodig.

Rondleidingen
Vanwege de coronaperikelen geven vrijwilligers van Siemei echter op dit moment geen rondleidingen meer. Men werkt wel aan een plan van aanpak om de bezichtigingen op de Noodkade weer op te pakken. Na goedkeuring door de gemeente Meierijstad en de Veiligheidsregio Brabant-Noord hervat Siemei de rondleidingen. Kijk voor nadere informatie hierover regelmatig op de website www.siemei.nl

Logo Siemei