Op zoek naar de middelste bonte specht

SINT-OEDENRODE – Tijdens een grensverleggende zomerwandeling op zondag 7 augustus nemen de leden van IVN Rooi een kijkje in één van de oudste hoekjes van de Geelders. Ze hopen in dit natuurgebied, dat een mooie mix van cultuur en natuur is, de middelste bonte specht nog tegen het lijf te lopen.

Deze spechtensoort is in opmars in Nederland, maar het is nog steeds de zeldzaamste soort in vergelijking tot de grote en kleine bonte specht. Hij is vooral in Oost- en Zuid-Nederland te zien. De middelste bonte specht houdt van oud eikenbos. De kans om hem te vinden in de Geelders is dan ook zeker aanwezig. Daarnaast valt er nog genoeg anders moois te horen, te zien en te ruiken tijdens de wandeling. Gidsen van het IVN geven uiteraard uitleg.
Wie mee wil gaan moet om 9:30 uur op het kruispunt van de Slophoosweg en de Baars in Olland zijn. Daar kom je na de wandeling rond 12:00 uur weer terug. De wandeltocht is ook leuk voor kinderen. Aanmelden is niet nodig. Honden zijn niet welkom. Zie voor het laatste nieuws www.ivnrooi.nl.

De middelste bonte specht
Fotograaf: IVN Rooi