Ook ziekenhuispersoneel wordt eerder ingeënt

GGD maakt zich op voor megaklus in Veghel

VEGHEL – De datum waarop in Nederland de eerste vaccinaties tegen het coronavirus worden toegediend blijft 8 januari en Veghel blijft de locatie waar dat als eerste gebeurt. Daar komen wel locaties in Rotterdam en Utrecht bij. In heel Nederland kunnen vanaf 15 januari inentingen worden gehaald.

De laatste dagen is er veel gebeurd op het gebied van vaccinaties. Onder druk van de ziekenhuizen en de huisartsen is besloten dat de GGD’en eerder beginnen met inenten. Ziekenhuispersoneel kan vanaf maandag bellen om een afspraak te maken zodat zij zo snel mogelijk een vaccinatie kunnen halen.

Huisartsen

Ook huisartsen worden zo snel mogelijk ingeënt, maar ze worden niet toegevoegd aan de eerste groep die binnenkort het Pfizer-vaccin krijgt. Huisartsen krijgen als eersten een vaccinatie met het Moderna-vaccin dat waarschijnlijk binnenkort wordt goedgekeurd voor de EU.

Vanaf maandag 4 januari ontvangen duizenden medewerkers werkzaam in verpleeghuizen van hun werkgevers een uitnodiging om zich te laten vaccineren. Op dat moment staat het callcenter van de GGD met vele honderden medewerkers zeven dagen per week van 8-19 uur klaar om afspraken in te plannen voor de vaccinaties die vanaf 8 januari gezet worden.

Prikkers

Vanaf vrijdag kunnen de eersten voor een vaccinatie terecht in het voormalige distributiecentrum van Jumbo aan de Amert in Veghel. De GGD’en zullen zo’n 350 tot 400 prikkers inzetten. Op dit moment beschikken alle GGD’en al over voldoende gekwalificeerde personeel om te kunnen starten met vaccineren. Tegelijkertijd worden er op dit moment nog veel meer prikkers geworven om ook in de toekomst de grotere aantallen prikken vlot en veilig te kunnen zetten.

De vaccinatielocatie aan de Amert in Veghel