Ook volgende week avondvluchten vanaf Volkel

VOLKEL – Ook in de week van maandag 13 t/m donderdag 16 maart voeren straaljagers vanaf de vliegbasis Volkel zowel overdag als ’s avonds (tot uiterlijk 2.30 uur) oefenvluchten uit. Het vliegen deze week is noodzakelijk omdat de afgelopen periode een aantal trainingsmissies bij duisternis is komen te vervallen. 
Van maandag 13 t/m donderdag 16 maart vinden avondvluchten plaats

“Oefenen bij duisternis is noodzakelijk om vliegers optimaal voor te bereiden op hun taak, zowel in Nederland als in uitzendgebieden wereldwijd. De vroeg invallende duisternis in de wintermaanden maakt het mogelijk een dergelijk oefenprogramma uit te voeren. Daadwerkelijke inzet van Nederlandse jachtvliegtuigen vindt vaak plaats in het donker”, zo meldt Defensie.

Het vliegen vindt veelal plaats boven zee, maar het is ook noodzakelijk om tijdens duisternis boven land te vliegen. Hiervoor wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de militaire vlieggebieden boven Friesland, Drenthe, Overijssel en Brabant. De
vliegers worden tijdens deze vluchten ondersteund door luchtgevechtsleiders vanaf AOCS Nieuw Milligen.

Baanrenovatie
Vanwege renovatiewerkzaamheden aan de start- en landingsbanen op vliegbasis Leeuwarden wordt alleen vanaf vliegbasis Volkel opgestegen en geland.