Ook Maria komt zondag in de 55 Plusshow voorbij

MEIERIJSTAD – “Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd U”…….Deze zin kregen 23 inwoners van Meierijstad afgelopen week van burgemeester Kees van Rooij te horen toen hij hen thuis een ‘lintje’ kwam opspelden. Voor hen en alle andere in Meierijstad gedecoreerden organiseerde het gemeentebestuur op Koningsdag een reünie. Wij van de 55 Plusshow waren als ongedecoreerden ook op het feest present en maakten tijdens de bijeenkomst een reportage. Een samenvatting is zondag tussen te horen in ons radioprogramma dat tussen 11.00 en 13.00 uur te horen is op Omroep Meierij.

Feest is er ook in de week van 15 tot en met 19 mei. Maar dan bij het Pieter BrueghelHuis in Veghel. Het PBH bestaat dit jaar 5 jaar. In de komende uitzendingen blikken we met enkele vrijwilligers van het eerste uur terug op de voorbije periode. Wat voor werkzaamheden verrichten ze daar en hoe hebben zij die periode beleefd. Op verzoek van de leiding van het PBH komt als eerste Ron Hattenberg aan het woord. Hij………..nou nee, luister zondag zelf maar.

Hoe ver is Ronald?
We bellen ook Ronald van Venrooij op. Je weet wel, de man die vorige week onder toeziend oog van Commissaris van de Koning Ina Adema bij het Provinciehuis in Den Bosch aan zijn 12 Provinciën wandeltocht begon. Daarmee probeert Ronald geld op te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation. We beloofden de eenzame wandelaar elke zondag in onze uitzending te bellen. Of misschien is hij onderweg helemaal niet eenzaam. We gaan het horen.

Eerbetoon aan Maria
De meimaand noemen we ook wel Mariamaand. Nogal wat mensen bezoeken dan de Sint Jan in Den Bosch om bij haar beeld een kaarsje aan te steken. Of men loopt of fietst ervoor naar Handel. Maar wist je dat je voor de Mariaverering niet zover hoeft te gaan. Dichter bij huis, in de Lambertuskerk in Veghel, is zondagmiddag een Mariaconcert met zang van Anne-Mieke Post-Smetsers. En vijf maandagen achter elkaar is in dezelfde kerk om 18.45 uur een Mariaviering. Daarover krijgen we in onze uitzending van zondag meer informatie te horen.
Vaste luisterkring
In volgorde van opkomst in onze show laten we ook nog even de namen vallen van Antoon Buiting, Julius Dreyfsandt zu Schlamm en Sonja van den Heuvel. Voor degene die nog niet tot onze vaste luisterkring hoort; dit trio staat garant voor het Meierijs verhaal, het Gedicht van de Week en Nieuws uit de Bibliotheken. Alles wat we zondag in de 55 Plusshow te bieden hebben omlijsten we met muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Als jij nou meeluistert, dan hebben we ons programma voor zondag niet voor niets samengesteld.