Ook Lolland heeft zijn carnavalsoptocht terug (Video)

LOLLAND – Jong en oud trokken maandagmiddag samen op in de Lollandse carnavalsoptocht. Om de spieren op te warmen lopen de deelnemers, voorafgegaan door de Ollandse Dorpskapel richting kerk. Net over de brug van de Ollandse Waterloop barst de muziek in volle hevigheid los. Want daar staan de overige Lollanders te wachten op wat komen gaat.

En dat is nogal wat voor een dorp waar ruim een week geleden zich nog maar 4 deelnemers hadden aangemeld. Maar de organisatie luidde de bel om iedereen op te roepen na twee verloren jaren toch weer een leuke optocht bij elkaar te krijgen. En dat lukte. Compleet met een grote wagen waarop de jeugdprins met gevolg rondgereden.

Volgend jaar veertig groepen
Weet je wat nou zo leuk is. Na de eerste doorkomst loopt iedereen weer een eindje verder om de carnavalsvierders die zo goed hun best hebben gedaan nóg een keer voorbij te zien komen. In totaal heb je dan na afloop dertig groepen al zingend, lachend, handenklappend, selfiemakend, breiend of in een zeepkist aan je voorbij zien trekken. Met zoveel groepen hoor je toch echt wel bij de grotere optochten. “Het kan goed zijn dat er dat volgend jaar veertig zijn”, zegt Colinda Markus van de organisatie voordat ze zich bij de anderen aansluit richting De Loop’r.