Ook je maaltijd kun je 'vergroenen'


MEIERIJSTAD –  Gemeente Meierijstad is vorig jaar in samenwerking met Omroep Meierij  en Phoenix Cultuur met bewegingslessen gestart voor mensen die als gevolg van corona aan huis gekluisterd waren. Het werd een succes, vooral ouderen kregen zo hun portie beweging in de huiskamer.

Gaandeweg ontstond het idee het programma uit te breiden met kooktips voor snelle, gezonde lunches en diners. Bewegen en gezond eten passen immers bij elkaar om mensen vitaal te houden.Ingrid geeft deze week tips over hoe je meer groente kunt toevoegen aan je maaltijd, de AVG green up noemt ze het. Sportcoach Henry neemt ons mee naar Walking Sports en nodigt je uit een keer deel te nemen.

Voor meer info kun je mailen naar bewegen@meierijstad.nl of direct bellen met Henry 06 11094584De afleveringen van Meierijstad Vitaal met naast de voedingstips en de bekende bewegingslessen zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien om Omroep Meierij. De recepten en video’s zijn ook terug te vinden op het YouTube-kanaal, Facebook en Instagram van JOGG Meierijstad.

Groene maaltijd
Vaak kies je bij een traditionele Aardappel Groente Vlees maaltijd voor slechts 1 groente. Wij proberen mensen op ideeën te brengen om meer kleur (= meer groente) aan hun maaltijd toe te voegen.
En nee dat is niet ingewikkeld! Probeer altijd minimaal 2 soorten groente bij de avondmaaltijd te eten, hoe meer kleur, hoe meer variatie. En het is een stuk minder saai.
WarmIngrediënten
Restje courgette
Puntpaprika
Snijd de courgette in plakken en de puntpaprika in repen. Schenk er een beetje olijfolie over, wat Italiaanse kruiden en peper en zet 15 min op 180 graden in de oven
KoudIngrediënten
Komkommer
Mais
Tomaat
Augurk
Limoen
Olijfolie extra vierge
Platte peterselie 
Versgemalen peper
Snijd de komkommer in blokjes en meng met de mais, in stukjes gesneden tomaat, in plakjes gesneden augurk en breng op smaak met een kneepje limoensap, olijfolie, peterselie en versgemalen peper.
Tip Ideaal om restjes de volgende dag bij je lunch te eten.