Ook in Schijndel nu gratis voetbal kijken op groot scherm in Kloosterpark

SCHIJNDEL – Het besluit van de NPO om de tarieven voor het vertonen van de wedstrijden van het Nederlands elftal op grote schermen in de buitenlucht, heeft ook direct gevolg voor Meierijstad Events. Deze organisatie maakt van de uitzending een spektakel in het Kloosterpark

De NPO besloot deze week om, na enorme kritiek op de hoge uitzendtarieven, die tarieven met 75 procent te verlagen, van 3,50 eurocent per (verwachte) bezoeker naar 0,75 eurocent.
“Vanaf nu hoeven bezoekers geen entree meer te betalen bij ons”, zo meldt Meierijstad Events. En de mensen die vrijdagavond de wedstrijd Frankrijk-Nederland bezochten en al een kaartje hadden gekocht kregen twee biermuntjes.
Komende dinsdag speelt Nederland opnieuw, tegen Oostenrijk, en daar hoeft nu dus geen entree voor te worden betaald.
Of Guus Meeuwis, die in het Philips stadion in Eindhoven bezig is met zijn allerlaatste serie concenrten Groots met een zachte G, ook gratis biertjes gaat weggeven is nog onduidelijk.
Guus Meeuwist legt tijdens de voetbalwedstrijd het concert stil zodat iedereen naar het voetbal kan kijken.
Maar de Brabantse succes-zanger moest daarvoor aanvankelijk wel 90.000 euro neerleggen. En dat is nu 22.500 euro geworden, zo meldt Omroep Brabant, die daar aan toevoegt dat het in ieder geval wel meters bier zal regenen, daarmee verwijzend naar één van de succesnummers van Meeuwis die steevast op het programma staat tijdens Groots met een zachte G.