Ook Hoevenbraak wordt klimaatbestendig

SCHIJNDEL - In de wijk Hoevenbraak in Schijndel is woensdag begonnen met een project om de wijk zogenoemd klimaatrobuust te maken.

Dat wil zeggen dat er een gescheiden riolen komen. Eén voor regenwater en één voor vuil water. Bovendien wordt de openbare ruimte zo ingericht dat wateroverlast en hittestress beter kunnen worden voorkomen.

De start van het project gebeurde door de onthulling van een bord door wethouder Harry van Rooijen.

Extreme droogte en neerslag

Harry van Rooijen: “De klimaatverandering is een wereldwijd probleem; daar kunnen we als Meierijstad maar beperkt iets aan doen. Maar onze gebouwde omgeving beter voorbereiden op die extreme droogte en neerslag, dát kan veel sneller en hebben we in eigen hand. Een klimaatrobuuste wijk betekent overigens niet dat er in de toekomst nooit meer water op straat staat, maar wel dat dat van veel korter duur is en op de plek die ervoor bedoeld is..”

Eerder ging de gemeente al aan de slag met Kienehoef Klimaatrobuust, Sint-Oedenrode Zuid Klimaatrobuust en Blauwe Sportparken (Sint-Oedenrode). Momenteel wordt ook Erp-Oost samen met de bewoners klimaatrobuust ingericht.

Harry van Rooijen onthult bord