Ontroerende film vol passie voor muziek

Schijndel - Op dinsdag 15 november vertoont Filmclub Schijndel de ontroerende en meeslepende film ‘Mes frères, et moi’. Een innemende film over het leven van de 14-jarige Nour, een jongen met een hoofd vol dromen in een Franse achterstandswijk.

Nour woont in een volksbuurt in het zuiden van Frankrijk. Hij staat op het punt een zomer door te brengen vol plagerijen van zijn oudere broers, de zorg voor zijn zieke moeder en een taakstraf schilderwerk. Terwijl hij bezig is met schilderen in een schoolgebouw ontmoet hij Sarah, een operazangeres die daar een zomercursus geeft. Het blijkt een ontmoeting die hem helpt ontsnappen aan de oplopende spanningen thuis en uiteindelijk nieuwe horizonten voor hem zal openen. De film toont uitstekend het dilemma van Nour, die klem zit tussen wat thuis van hem verwacht wordt en een andere, culturele wereld waartoe hij zich aangetrokken voelt. De pijn van het zich los worstelen uit een warm, maar ook heel benauwend milieu, is bij vlagen ontroerend voelbaar.

Aanvang van de film: 20.30 uur in de podiumzaal van ’t Spectrum. Toegang voor leden is €6,50, voor niet leden €8,50. Reserveren kan alleen online via www.schijndelfilm.nl