Ontdekkingstocht in 't Hurkske

ERP - Sporen: wat zijn dat? Op die vraag krijgen natuurliefhebbers een antwoord als ze op zondag 11 september naar Erp komen en meedoen aan een natuur-speurtocht.

Bij sporen denk je al gauw aan zoogdiersporen zoals prentafdrukken, afgeknaagde dennenappels, poep. Maar ook insecten laten sporen achter, bijvoorbeeld vraatsporen op blad. Hele andere sporen zijn de sporen die je bij sommige planten vindt zoals bij mossen en varens. En paddenstoelen verspreiden ook sporen ….
En bijna niemand weet dat aan de knaagsporen te zien is of een eekhoorn links- of rechtshandig is, en waarom een mos een hoedje draagt,

Op zondagochtend 11 september staan op verschillende plaatsen in het bos ’t Hurkske (Erp) informatieposten, bemand door IVN natuurgidsen en komen al deze verschillende soorten sporen aan bod. Interessant voor jong en oud! Met behulp van een routeomschrijving vanaf de parkeerplaats aan de Gemertsedijk komen deelnemers langs de verschillende posten.

Aanmelden voor deze postenwandeling bij info@ivn-veghel.nl uiterlijk vóór 10 september met vermelding van het aantal personen en eventueel voorkeur vroeg in de ochtend (vanaf 9 uur) of wat later. Deelnemers ontvangen 10 september een starttijd en overige informatie. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Meer informatie www.ivn-veghel.nl of 06 14371000