Onnodig verlies Avanti’31 in Mook van Eendracht’30

MOOK - Het publiek, en dat waren weer veel Avanti-supporters, kreeg zondagmiddag wat betreft het aantal doelpunten waar voor zijn geld. Maar liefst 7 doelpunten vielen er in de wedstrijd tussen Eendracht’30 uit Mook en Avanti’31. De Schijndelaren trokken uiteindelijk aan het kortste eind: 4-3.

Afgezien van de eerste vijf minuten had Avanti’31 in de eerste helft een groot veldoverwicht. Tegen de verhouding in stond de ploeg na een dik half uur toch met 2-0 achter. Avanti’31 ging niet bij de pakken neerzitten. Roel Kappen zag een schot over het doel verdwijnen en in de 38e minuut werd Teun Kuijpers binnen het 16-metergebied ten val gebracht. Onder luid protest met name van de bank van Eendracht’30, dat leverde de trainer en de assistent-trainer van Eendracht’3 geel op, wist Roel Kappen met deze kans wel raad. De rust kwam zo met een 2-1 achterstand voor Avanti’31 maar gezien het grote veldoverwicht zagen de supporters de tweede helft nog wel positief in.

Tweede helft
Dat positieve gevoel werd al na 10 minuten bevestigd. Jip Schippers scoorde van afstand de 2-2. In de 19e minuut kwam Eendracht’30 weer op voorsprong. Opnieuw kon Avanti’31 in de achtervolging. Er volgde een serie corners en een niet gegeven penalty toen Jim Tuunter onderuit werd gehaald. In de 35ste minuut kwam de penalty alsnog. Roel Kappen liet doelman Pim van Limbeek wederom kansloos en het publiek begon zich te verzoenen met een gelijkspel. Dat kwam er niet. In de 44e minuut scoorde Eendracht, na een verdedigingsfout van Avanti’31, de 4-3.
Komende zondag heeft Avanti’31 opnieuw een uitwedstrijd, dan in Nistelrode tegen Prinses Irene.