Ongekende drukte bij de Lammetjesdag in de Schaapskooi (video)

Honderden bezoekers naar Schijndel voor de lammetjes

SCHIJNDEL - Het was ongekend druk bij de Lammetjesdag zondag in de Schaapskooi. Lange rijen auto’s in de bermen langs de Martemanshurk. De vele honderden bezoekers leiden tot wachtrijen voor diegene die met een lammetje op de foto wilden gaan. De Schaapskooi presenteerde zich op deze dag niet alleen met de schapen en lammetjes. Er was ook veel belangstelling voor de kruidentuin, de wolwerkplaats en de hopest.

Vrijwilligers
Voorzitter Geert Steenbakkers van de Schaapskooi was blij verrast door de hoge opkomst: “Het is druk, maar ook gezellig. En hier doen we het toch allemaal voor. We willen de oude inheemse rassen onder de aandacht brengen en de lammetjesdagen zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Het geeft gewoon een heel lekker gevoel.” Toch zijn er ook zorgen: “We moeten dit in de lucht houden met een beperkt aantal vrijwilligers. We hebben echt behoefte aan meer vrijwilligers om dit soort mooie dagen ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren."

Voor diegene die de lammetjes vandaag hebben gemist is er aanstaande zondag 24 maart opnieuw een kans. De Schaapskooi is dan open van 10.00 tot 16.00 uur.

Honderen bezoekers bij de Lammetjesdag van de Schaapskooi
Samen met een lammetje op de foto
Fotograaf: Jan van Oort
Hoog knuffelgehalte tijdens de Lammetjesdag
Fotograaf: Jan van Oort