Onderwijsman Cor van Gerven benoemd tot Ridder

SCHIJNDEL – Cor van Gerven uit Schijndel is vrijdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de versierselen uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Van Gerven was onder meer lid van het College van Bestuur van het Koning Willem I College in Den Bosch.

De inwoner van Schijndel speelde een grote rol in de wereld van het middelbaar beroepsonderwijs. Hij was erbij toen het MBO College Den Bosch werd opgericht, dat later het Koning Willem I College werd.

Eerst was hij directeur economie en handel en later lid van het College van Bestuur. Van Gerven heeft een grote bijdrage geleverd op het terrein van financiën, informatietechnologie en hij was medeverantwoordelijk voor het algemene strategische beleid van de onderwijsinstelling.

Ook op andere terreinen heeft de kersverse Ridder zich ingezet. Hij was onder meer voorzitter van het Kennispact MBO Brabant en bestuurslid van de Stichting Innovatie Beroepsonderwijs MBO15.

Zijn inzet was niet alleen van belang voor de school en de stad Den Bosch, maar ook voor de regio en zelfs op landelijk niveau heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het middelbaar beroepsonderwijs.

Foto Linkedin