Ondernemers Meierijstad proberen elkaar en anderen te helpen

MEIERIJSTAD – Steeds meer organisaties en particulieren in Meierijstad beginnen een actie om anderen door deze lastige coronacrisis te helpen.

In Sint-Oedenrode zijn Rob van Diessen en Lars der Kinderen een online platform begonnen. Op die website helpelkaareenhandje kunnen inwoners van Sint-Oedenrode in één oogopslag zien welke bedrijven nu producten thuis bezorgen.

Ondernemersvereniging BtB in Sint-Oedenrode gaat samen met het Platform Ondernemend Meierijstad inventariseren welke bedrijven mensen tekort komen en welke bedrijven werknemers tijdelijk naar huis hebben moeten sturen. Beide organisaties proberen die bedrijven aan elkaar te koppelen.

Er worden bijvoorbeeld mensen ingezet bij de Voedselbank om daar met name oudere vrijwilligers te ontlasten. In de land- en tuinbouw is er dringend behoefte aan personeel. Daar kunnen eventueel ook mensen aan de slag.

Onderwijs en cursussen
“Scholieren krijgen thuisonderwijs. Hiervoor is een groot aantal laptops nodig. Bedrijven die ze op dit moment over hebben, stellen die nu beschikbaar. De horeca is zwaar getroffen. Daar wordt gekeken of mensen nu reeds een voucher willen kopen voor de toekomst. De horeca probeert aan de slag te blijven door het bezorgen van eten, dat kan natuurlijk ook bij een bedrijf”, aldus het bestuur van de BtB.

Het Platform Ondernemend Meierijstad roept ondernemers op hun digitale cursussen online te zetten zodat mensen die nu noodgedwongen thuis zitten daarvan kunnen leren. Het POM wil helpen die cursussen onder de aandacht van mensen te brengen.