Omwonenden Keldonk en Erp verwachten weinig festivalhinder

ERP/KELDONK – Als je het komend weekend in de richting van Erp of Keldonk moet, is het wellicht nuttig om vooraf even je route te checken. Op Festivalterrein De Roost in Erp worden namelijk twee festivals gehouden waar per dag telkens 45.000 bezoekers op afkomen. Op zaterdag Harmony of Hardcore, een muziekevenement dat van 13.00 tot 01.00 uur snachts duurt. Een dag later is het de beurt aan 7Th Sunday, eveneens van 13.00 tot 01.00 uur.

Het kan niet anders dan dat twee zo’n grote festivals (verkeers)overlast met zich meebrengen. Bezoekers zullen toch op tijd op het festivalterrein aanwezig willen zijn. Op de N279 langs de Zuid Willemsvaart en de wegen rond Erp kan het dus druk worden. En muziekfestivals brengen ongetwijfeld het nodige geluid met zich mee. Toch maken inwoners van het nabijgelegen Keldonk die wij spraken zich daarover niet druk.

Acceptatie
“In Keldonk wordt dat al jaren geaccepteerd”, zegt Jan van de Vossenberg. “Ik hoor daarover weinig. Natuurlijk ondervind je wat verkeershinder als je toch met de auto weg moet. Maar de Keldonkenaar vindt zijn of haar weg wel in de omgeving”. Jan verwacht ook geen overlast. In andere weekends wordt er meer vernield dan tijdens het festival. Hij denkt dat dit komt omdat de beveiliging rondom Harmony of Hardcore en 7th Sunday goed is geregeld. Ook bij Marcel Verhoeven, die dicht bij het festivalterrein woont, komt geen negatief woord rond het festival over zijn lippen. De inwoners van Erp en Keldonk gunnen de muziekliefhebber zijn of haar feestje. Zeker na twee jaar coronaoverlast.

Verkeersborden wijzen de weg
Fotograaf: Hans Hultermans