Omroep Meierij verbindt mensen met OMZien naar elkaar

MEIERIJSTAD – Juist in deze tijd is het extra belangrijk om elkaar met praktische zaken te ondersteunen. Maar de coronamaatregelen zorgen dat dat soms wat lastig is. Daarom start Omroep Meierij vanaf 9 december met ‘Omzien naar elkaar’. In dit korte tv-programma kunnen inwoners, clubs en verenigingen een gratis hulpvraag of -aanbod doen. Daarmee wil de omroep inwoners van Meierijstad laagdrempelig, gratis en praktisch met elkaar verbinden.

De aangeboden of gevraagde hulp kan heel verschillende zijn. De enige voorwaarde is dat er geen commercieel belang achter zit. Om wat voorbeelden uit de eerste uitzending te noemen woonzorgcentrum De Watersteeg in Veghel een tuinomheining, De Nijnselse Gerry biest een gratis fotoshoot aan gezinnen met een klein inkomen aan en zoekt het Schijndelse hospice St. Barbara vrijwilligers. Collega Hubertine van den Biggelaar legde in de 55+show uit hoe het programma in zijn werk gaat.

Verbindende rol
Het programma ‘Omzien naar elkaar’ past helemaal bij de rol die Omroep Meierij wil spelen, vindt de nieuwe hoofdredacteur Jan de Jong. “Als lokale omroep willen we natuurlijk bij inwoners het lokale nieuws brengen en duiden. Maar we willen ook graag een verbindende rol spelen in Meierijstad. Met dit nieuwe programma doen we dat heel praktisch en laagdrempelig. Er zijn veel mooi initiatieven, kleiner en groter, in Meierijstad waarbij mensen naar elkaar omzien. Door de coronamaatregelen merken we ook dat het soms minder gemakkelijk is om vraag en aanbod met elkaar in contact te brengen. Die rol willen wij graag op ons nemen.”

Gratis meedoen
Elke inwoner, organisatie of club mag gratis een oproep of aanbod plaatsen bij ‘Omzien naar elkaar’. Aan deelname zijn wel een paar spelregels verbonden:
- Vraag en aanbod mogen niet commercieel zijn of reclame bevatten
- Vraag en aanbod zijn 100% vrijwillig en gratis. Vragen om geld, donaties of sponsoring is niet toegestaan
- Deelnemers sturen zelf een filmpje in gemaakt met hun mobieltje
- Bij een succesvolle match sturen deelnemers een filmpje in van hun eindresultaat
Filmpjes kunnen ingestuurd worden via redactie@omroepmeierij.nl. Liever een filmpje doorsturen via whatsapp? Dat kan ook. Via redactie@omroepmeierij.nl kun je het telefoonnummer opvragen.

‘Omzien naar elkaar’ is vanaf 9 december te zien op tv bij Omroep Meierij. De uitzending zal ook gedeeld worden via de website, YouTube en Facebook.