Omroep Meierij herhaalt wandelserie Het Vennenpad

MEIERIJSTAD – Het wordt zomer en het einde van de lockdown is in zicht. We hebben het afgelopen jaar wat afgewandeld. Vooral heel veel rondjes in de buurt, gewoon om maar in beweging te blijven.

Voor wie wat langer de benen wil strekken, maar niet te ver uit de buurt wil herhaalt Omroep Meierij als inspiratie de wandelserie Het Vennenpad.

De Schijndelse filmer Henk Helsdingen en wandelaar Gerard Eickmans liepen dat pad een aantal jaren geleden. Het is een streekpad door de Meierij en de Kempen. De route voert langs de Brabantse vennen, over de Stabrechtse Heide, door het Dommeldal, de Kampina, Landgoed de Utrecht en de Malpie. Natuurgebieden die aan elkaar worden geregen door zandwegen, dwars door het oude cultuurlandschap.

De succesvolle serie was al eens te zien op de website van TV Schijndel. Omroep Meierij heeft van Henk Helsdingen de serie gekregen voor een herhaling op televisie.

De serie het Vennenpad is niet alleen een aansporing om zelf in de buurt mooie tochten te lopen, het is ook heerlijke slow televisie en bovendien vertellen Henk en Gerard hun kijkers over talloze interessante natuurgebieden, gebouwen en mensen die ze op hun tocht door de Meierij en de Kempen tegenkomen.

Vanaf dinsdag 1 juni is de eerste aflevering te zien. Daarna volgende er de komende vier weken nog vier afleveringen, elk uur na ons nieuwsprogramma RondOM.


Alle afleveringen zijn ook te zien op ons YouTubekanaal.