Omroep Meierij biedt politieke partijen een podium

MEIERIJSTAD – Politieke partijen hebben vanwege corona nauwelijks de gelegenheid naar buiten te treden om de kandidaat raadsleden aan de kiezers te presenteren. Daarom steekt Omroep Meierij de partijen in Meierijstad de helpende hand toe. In het programma ‘Kandidaat voor de Raad’ treden vier kandidaat raadsleden van elke partij voor het voetlicht. De lijsttrekkers op televisie en de overige drie tijdens een radiointerview in de Omroep Meierijstudio in ’t Spectrum in Schijndel.

De eerste kandidaat, Johan van Gerwe, bijt op maandag 10 januari om 16.00 uur het spits af. De CDA-kandidaat mag zich als eerste van de in totaal 27 adsprirant raadsleden ‘een gezicht’ geven, zoals Jan de Jong het noemt. Hoewel ook kan worden ingegaan op het nieuws van alledag is het de bedoeling dat de raadskandidaten zichzelf aan de kiezers voorstellen. “Wie is hij of zij, wat doet men voor de kost, wat beweegt hen om de plaatselijke politiek in te gaan”, verduidelijkt de directeur-hoofdredacteur bij Omroep Meierij het nieuwe programma.

Te horen en te zien
Zelf neemt hij maandag het eerste interview voor zijn rekening. De andere gespreksleiders van de omroep zijn de redacteuren Hubertine van den Biggelaar, Paula van Hout en Hans Hultermans. De radiointerviews zijn op werkdagen tussen 16.00 en 17.00 uur niet alleen via de website www.omroepmeierij.nl te beluisteren maar daarop ook te zien via drie standaard opgestelde camera’s.  Dezelfde avond tussen 18.00 en 19.00 uur herhaalt omroep OSR920 de gesprekken met de kandidaat raadsleden.

In de tram door Meierijstad
Ook de lijsttrekkers van de politieke partijen die in Meierijstad aan de verkiezingen meedoen komen ruim aan bod. Maar dan op televisie. Zij zijn uitgenodigd om met de omroep een stukje door Meierijstad te rijden in een replika van een oude tram. Hiervoor werkt men samen met het Boerenbondmuseum in Gemert. Hierin mag men voor de camera vertellen waarom hij (het zijn allemaal mannen) zich als lijsttrekker beschikbaar stelt en mag zich op deze manier een ‘gezicht’ geven. De rit eindigt op een door hem zelf gekozen plek of plaats waar hij iets wil laten zien of over vertellen. Bijvoorbeeld zijn idee over een woonwijk die ergens moet komen of wat hij maar wil.

Omroeptaak
De Jong verwacht dat deze gesprekken eind januari op televisie worden uitgezonden. Volgens hem hebben alle politieke partijen in Meierijstad positief gereageerd op deze mogelijkheid zich aan een breed publiek te kunnen presenteren. “Als lokale omroep is het ook onze taak om de plaatselijke politiek een podium te geven”, besluit Jan de Jong.