OM Actueel: Veghelse scouts gaan op zomerkamp

MEIERIJSTAD – Veghelse scouts die thuis op zomerkamp gaan. Hoe doen ze dat? U hoort het zondag in ons radioprogramma OM Actueel.

De Scouts van Scouting Veghel gaan thuis op zomerkamp. Normaal gaan veel groepen van Scouting Veghel in de meivakantie op zomerkamp. Helaas is dat in deze tijd niet mogelijk. Daarom wordt er dit jaar een ‘Stay at home –kamp ’georganiseerd. Hoe dat er precies aan toe gaat horen wij van een van de leiders Harold van Oorschot.

Ria Kuijpers uit Keldonk zamelt al zo’n 20 jaar via allerlei acties geld in voor de restauratie van de parochiekerk en nu ook voor het onderhoud van korenmolen De Hoop in Keldonk. Onlangs kreeg zij hiervoor een Koninklijke Onderscheiding. Met haar acties heeft zij al bijna een bedrag van 25000 euro binnengehaald. Wij hebben een gesprek met haar.

Die zal dit jaar in verband met de coronacrisis op een andere manier plaatsvinden dan normaal. Hoe er in Schijndel aandacht aan besteed wordt horen wij in het gesprek dat we hebben met de voorzitter Hans Fassbender van Stichting Oranje comité Schijndel.

OM Actueel is ieder zondag te beluisteren van 11.00-13.00 uur op de radio van Omroep Meierij. De presentator van deze week is Jos Ploegmakers

Tags