OM Actueel over politiek en kerkdiensten op televisie

MEIERIJSTAD – OM Actueel, het zondagse radioprogramma van Omroep Meierij, heeft vandaag Thijs van Zutphen te gast. Het jongste raadslid van Meierijstad neemt op 8 april de honneurs waar voor de hele gemeenteraad, die thuis zit vanwege de coronacrisis.

Rond de Pasen gaat Omroep Meierij TV vier kerkdiensten uitzenden in samenwerking met de Heilige Michaëlparochie in Schijndel. Dat gebeurt omdat mensen nu niet naar de kerk kunnen. OM en de parochie willen die mensen de mogelijkheid geven de diensten toch te volgen. Over deze uitzendingen hebben wij gesprek met Marina Hobbelen.

In café de Afzakkerij op de Noordkade in Veghel is een kleine studio ingericht waar de organisatie Samen Meierijstad mensen de gelegenheid geeft videoboodschappen te verspreiden. Hoe dat precies gaat zullen wij horen in het gesprek dat wij hebben met Jack Monde.

Het Brabants Muziek-Theater heeft met hun producties ook last van het coronavirus, wat dat allemaal betekent bespreken wij met de voorzitter Alexandra Peperkamp.

De presentator van deze week is Jos Ploegmakers en OM Actueel wordt iedere zondag op OM Radio uitgezonden van 11.00 uur tot 13.00 uur.