OM Actueel: ‘Dierenopvang houdt hoop’

MEIERIJSTAD - Dierenopvang Het Haagje in Schijndel heeft normaal tientallen dieren in de opvang, maar dat is in tijden van Corona wel anders. Op dit moment zijn het er enkelen. Toch houden ze hoop, want met de aangekondigde versoepelingen ziet het er gunstig uit voor de dierenopvang.

Vervolgens gaan we praten met Stef van Duijnhoven, een van de drie presentatoren van het wekelijkse radioprogramma ‘Lekker SAT’. Lekker SAT bestaat volgende week twee jaar en dat gaan de mannen vieren! We praten met Stef over hoe die show van vrijdag 15 mei eruit gaat zien.

De kappers mogen volgende week weer open en daar zijn heel veel mensen erg blij mee. We praten met enthousiaste een kapster uit Wijbosch. Het is Manon van kapsalon ‘Haar idee’. Wat vindt ze ervan dat haar kapsalon weer open mag, lopen de reserveringen binnen en hoe bereidt ze zich voor op voldoende afstand?

Naast de kappers, gaan verschillende bibliotheken weer langzaam open. Vanaf 6 mei kunnen bibliotheekleden hun geleende boeken inleveren. Dit gaat wel op vaste tijden en vervolgens gaan de boeken eerst 72 uur in quarantaine en daarna gaan de boeken in verassingstassen om weer uitgeleend te worden. We praten met Natasja de Groot van de bieb in Meierijstad.

Ten slotte sluiten we af met Sophie Francis. Sophie Francis is een dj uit Sint-Oedenrode en reist normaal de hele wereld over voor grote festivals als Tomorrowland, maar nu is dat even anders. Ze blijft fans bedienen met haar bekende beats en tracks. Afgelopen zondagmiddag deed ze dat wel op een hele ludieke manier. Ze draaide haar set vanaf het hoogste punt van Meierijstad: het dakterras van het restaurant Sillyfox te Veghel.

OM Actueel wordt ieder zondag uitgezonden van 11.00 uur tot 13.00 uur op de radio van Omroep Meierij.
De presentator van deze week is Tom Berkers.

OM Actueel