Ollandse kinderen maken smoothies van restjes groente en fruit

OLLAND – Kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Sprongh in Olland gaan donderdag smoothies maken. Zo leren ze hoe ze van restjes groenten en fruit nog iets voedzaams kunnen maken. De activiteit past in de Verspillingsvrije Week die nu aan de gang is.


Wethouder Jan Goijaarts komt proeven welke smoothie het lekkerst is. De winnaar krijgt een prijs. Voordat de kinderen aan de slag gaan met de smoothies, krijgen zij de gastles ‘Food Rescue’. Daarin leren zij hoe ze voedselverspilling kunnen voorkomen en waarom dat belangrijk is. Ook leren de kinderen op welke manier ze groente en fruit het langst kunnen bewaren.

Food Professor


De kinderen van de eerste vier groepen van basisschool De Sprongh krijgen in het kader van de Verspillingsvrije Week een theatervoorstelling te zien met ‘Food Professor Kavel’. Het verhaal gaat over een verstrooide Food Professor die zijn receptenboek en de ingrediënten vergeet. Daardoor kan hij zijn beroemde recept niet koken voor de kinderen. Zijn assistente haalt hem over om van ‘kliekjes’ groenten en fruit de lekkerste smoothies te maken. Een jury van drie kinderen beoordeelt de smoothies.

Foto Jugoslocos (Unsplash)