Olland viert 10-jarig bestaan De Loop’r met Buurtbattle

OLLAND – De inwoners van Olland vierden zaterdagavond het 10-jarig bestaan van De Loop’r met een heuse buurtbattle. 182 Deelnemers, verdeeld over 13 teams waren in het gemeenschapshuis verzameld om mee te doen aan allerlei ludieke spelopdrachten.

Terwijl de ene groep bezig was om in 3 minuten tijd het gezicht te behangen met 48 wasknijpers, zaten anderen in een klaslokaal gebogen over een Citotoets. En die was volgens één van de deelnemers nog moeilijk ook.. Wat dat betreft had een andere groep het gemakkelijker bij de proeverij. Raden welk merk chips men at en welk biermerk voor de neus stond. Weer anderen konden aantonen hoe prijsbewust ze waren ingesteld. Maar ja, niet iedereen kent de prijs van een blok kaas, een doos witte druiven en een zak drop. Daarentegen had men met het maken van lekkere hapjes geen enkele moeite.

De pijlers van De Loop’r
De organisatie van de buurtbattle had met alle opdrachten eer van haar werk. Volgens Rob van der Heijden was het mooi om te zien hoe jong en oud in De Loop’r met elkaar samen in de slag ging. Met de jongste die 18 jaar was en een aantal ouderen. Waaronder de pijlers van De Loop’r die 15 jaar geleden de schouders onder het op te richten Multifunctionele gebouw hadden gezet. Ook zij deden onder aanvoering van Henk van de Moosdijk mee aan deze gezellige battle.

En de winnaar is?
Voor de uitslag verwijzen we naar het radioprogramma de 55 Plusshow van zondag 15 januari op Omroep Meierij. Rond de klok van 12.15 uur vragen we aan Bea van Rooij welke Ollandse buurt als sterkste uit de battle is gekomen.