Oldtimer Tourtocht en Truckshow in Veghel

VEGHEL - Voor de derde keer in het bestaan van Old Transport Achterhoek (OTA) kwamen de leden dit weekend naar Veghel om samen met de Veghelse afdeling een grote oldtimer truckshow te organiseren. Het parkeerterrein voor het Jumbo hoofdkantoor aan de Zuidkade biedt alle gelegenheid om de meer dan 100 ‘oudjes’ daar een plaats te bieden.

Uit het hele land zijn de Sacania’s, Volvo’s Daf’s, Mercedessen en oude vrachtwagens van andere merken en met heel wat kilometers onder de wielen naar Veghel gekomen om zich zondag te laten bewonderen. Publiek dat dit ‘erfgoed’ zoals organisator Mari Berkvens ze noemt, wil bewonderen zijn van 10.30 tot 16.00 uur welkom.

Gratis truckshow
De oudjes lieten zich dit weekend overigens al eerder bewonderen op de wegen rondom Veghel. Zaterdagmorgen vertrokken ze gezamenlijk voor een tourtocht richting de Peel. Een route die voor hen was uitgezet en waar de chauffeurs naar uitkeken. Want ze hadden de vrachtwagens met een bouwjaar van direct na de oorlog speciaal voor deze gelegenheid glimmend opgepoetst. Helaas waren enkele aangemelde deelnemers vanwege de regenbuien toch maar thuis gebleven. Die wilden niet met een vieze auto terugkomen om weer opnieuw te gaan poetsen. Toch verwacht Mari Berkvens dat er zondag zo’n 100 oude trucks te bewonderen zijn op het parkeerterrein van Jumbo. De toegang is gratis.