Oer-spektakel gaat door ondanks corona

SCHIJNDEL – Een unieke, sportieve uitdaging staat 11 en 12 september klaar voor iedereen die het maar wil proberen. Omhoogklimmen in een 16 meter hoge paal, gebruik makend van de inkepingen aan de zijkant. Bovenin de bel laten klinken en dat alles binnen een zo snel mogelijke tijd.

Het WK Paalklimmen is klaar voor de start. De organisatie van dit jaarlijkse Wijbosche evenement heeft er alles aan gedaan om ook dit jaar de veiligheid te garanderen. “Het toestromend publiek kan rekenen op alle beschermende maatregelen die nodig zijn”, aldus medeorganisator Hennie van Osch. “Natuurlijk is het belangrijk dat de mensen zelf ook meewerken. Er worden maximaal 250 mensen toegelaten op het afgesloten terrein. Zitten we vol, dan vragen we even te wachten tot iemand vertrekt. De mensen krijgen bij binnenkomst een bandje en leveren dat weer in als ze weggaan.

Er zijn extra toiletwagens beschikbaar, er wordt een duidelijke routing aangegeven, er zijn overal stickers met veiligheidsinstructies en desinfecterend materiaal is alom aanwezig.

Kortom, alles is voorbereid om ervoor te zorgen dat er weer een fantastisch evenement kan plaatsvinden met sportief vermaak, live muziek en vooral ook veel gezelligheid.”

WK Paalklimmen Wijbosch

Bij dit jaarlijkse evenement laat Wijbosch zien wat het allemaal in huis heeft. Vele vrijwilligers werken eraan mee. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Met een aantrekkelijke presentatie worden deelnemers uitgedaagd om zo snel mogelijk de metershoge palen te beklimmen. Elk jaar zijn dit mensen van alle leeftijden.

Meedoen is winnen en vermaak voor de kijkers. Muziekbands en artiesten krijgen de kans om het toegestroomde publiek te vermaken. De WK Paalklimmen Wijbosch zal ook in 2020 zorgen voor een veilig en vermakelijk weekend voor jong en oud.

Kijk voor alle verder informatie op http://www.paalklimmenwijbosch.nl.