Oda-film gaat volgend jaar in première in Veghel

SINT-OEDENRODE/VEGHEL - De film ‘Oda – Vlucht door de Eeuwen’ over Sint-Oedenrode en Meierijstad beleeft op 25 januari 2024 haar première in de Industry Bioscoop aan de Noordkade in Veghel. Dat hebben de makers van de film op hun site bekendgemaakt.

In een Nieuwsbrief schrijven de makers dat de filmopnames in de gemeente goed zijn verlopen en ze eerder dit jaar succesvol zijn afgerond met een crew uit de omgeving die geweldig werk heeft geleverd! ,,Het opvolgende proces van monteren en postproductie nemen wij zeer serieus, mede daardoor zijn we gezamenlijk op de datum in 2024 uitgekomen.”

Legende
De Oda-film is een avonturenfilm; een legende is op de site te lezen:
,,Op de vlucht uit het jaar 700 vindt Oda onderdak in een hedendaags Brabants dorpje”, schrijven de mensen achter de film. ,,Inwoner Hilde, een blind meisje dat haar plek in de wereld probeert te vinden, wordt door Oda om hulp gevraagd. Wanneer ze samen het avontuur aangaan komt Hilde er al snel achter dat dit haar leven voorgoed zal veranderen…”

Het verhaal en de film zijn geschreven en geregisseerd door Arne Balk. De film is met een team van lokale filmprofessionals uit Meierijstad opgenomen en wordt nu dus in elkaar gezet. Het project wordt ondersteund door de gemeente en het Prins Bernard Cultuurfonds. De bedoeling was om de film ‘Oda’ dit jaar al officieel te tonen. Dat lukt dus niet.

Eva Lintsen
,,Daarnaast vinden wij als team achter de Oda film het erg belangrijk dat Eva Lintsen, een van de hoofdrolspeelsters die voor haar studie langere tijd in het buitenland verblijft, nu de kans krijgt om op deze datum de première in Veghel bij te wonen”, aldus het team achter de film.

Testvertoningen
,,Naast Veldhoven is de testvertoning eind juni in Son positief ontvangen”, staat in de Nieuwsbrief. ,,Die geeft ons waardevolle input en extra energie om de film in de komende maanden af te ronden. Bij Odafilm zijn we net zo gepassioneerd over persoonlijke groei als over het maken van films. Het is een uitdaging om tijd te vinden voor alles, zeker als je bedenkt dat Odafilm een side project is voor ons allemaal, drijvend op de krachten van ongelofelijke vrijwilligers”, aldus de brief.