Noordkade wint strijd om contract: gemeente krijgt rekening van twee ton

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad en de Noordkade in Veghel hebben lang gesteggeld over rekeningen. Uiteindelijk is de jurist van de gemeente tot de conclusie gekomen dat de Noordkade gelijk heeft. Dat kost de gemeente 219.000 euro. Het betekent ook dat de gemeente jaarlijks 60.000 euro extra in de begroting moet opnemen voor de Noordkade.

Het draait allemaal om de gebruikerslasten zoals huur en de energierekening. Er werden in 2014 contracten afgesloten en de gemeente dacht dat de Noordkade tot 2033 een vast bedrag zou betalen.

Toen de Blauwe Kei naar de Noordkade ging werd er een nieuw contract afgesloten waarin stond dat de Noordkade de werkelijk gemaakte kosten zou betalen. Achteraf zou het verschil tussen de vaste lasten en het werkelijke bedrag worden verrekend. De Noordkade diende de rekeningen in, maar de gemeente betaalde die niet.

Over die contracten hebben de gemeente lang gesteggeld, want ze gaven er allebei een andere uitleg aan. Uiteindelijk kwam de advocaat van de gemeente tot de conclusie dat de Noordkade gelijk had. Dat betekent dat de gemeente over de jaren 2018, 2019 en 2020 nog een rekening van 219.914,45 euro moet betalen.

Het heeft ook consequenties voor de langere termijn, want vanaf 2022 moet er in de begroting van de gemeente Meierijstad elke jaar 60.000 extra worden opgenomen voor de Noordkade.

Tags