Nominaties Kunst- en Cultuurprijs 2022 Meierijstad

MEIERIJSTAD - Op zaterdag 8 oktober 2022 wordt voor de derde keer de Kunst- en Cultuurprijs Meierijstad uitgereikt. De genomineerden voor deze bijzondere prijs zijn bekend.

Er is een prijs voor een vrijwilliger/amateur in de kunst en cultuur en een prijs voor een professional in de kunst en cultuur. De prijs wordt beschikbaar gesteld aan personen of organisaties, wonend of gevestigd in Meierijstad, waarvan duidelijk is dat deze zich op zijn of haar manier enorm inzetten of hebben ingezet voor kunst en/of cultuur in Meierijstad. Een persoon of organisatie waarvan iedereen wel weet dat deze hier recht op heeft.

De genomineerden in de categorie Vrijwilliger/Amateur zijn: Thijs van Stiphout, Joost van der Hagen en Harry Passier. In de categorie Professioneel zijn de genomineerden: Christian van Hedel, Adri Frigge en Carin Simons.

Jury
De kandidaten voor de kunst- en cultuurprijs zijn door inwoners van de gemeente Meierijstad voorgedragen. Een jury heeft deze inzendingen besproken en de genomineerden gekozen. De jury bestaat uit personen uit/van het onderwijs, kunst/cultuur, bibliotheek, bedrijfsleven, provincie en de winnaars van de tweede kunst- en cultuurprijs.

Uitreiking
De twee winnaars worden op 8 oktober 2022. De kunst- en cultuurprijs wordt dit jaar uitgereikt tijdens de opening van korenfestival Rooi Vol Koren in het Atrium in Sint-Oedenrode. De prijs wordt uitgereikt door wethouder Menno Roozendaal.

Logo Kunst & Cultuurprijs 2022