Nog eens 133 woningen in Veghels Buiten

VEGHEL -Opnieuw zijn er de afgelopen weken contracten afgesloten voor de bouw van woningen in Veghels Buiten. Het gaat in dit geval om in totaal 133 huur- en koopwoningen en volgens wethouder Jan Goijaarts wordt hiermee weer een flinke stap vooruit gezet in de ontwikkeling van dit gebied. “En dat is fijn want er is een grote behoefte aan woningen in onze gemeente”, aldus de wethouder.

De Buitengaerd
Aan de rand van het nieuwe woongebied Veghels Buiten bouwt Janssen de Jong Projectontwikkeling 20 nieuwe woningen binnen een erfbuurtschap. Het gaat om twee vrijstaande woningen, 18 twee-onder-één-kap-woningen die desgewenst levensloopbestendig te maken zijn. De woningen worden gasloos uitgevoerd, voorzien van een warmtepomp en geïntegreerde zonnepanelen en voldoen aan de gestelde BENG-eisen. De verkoop start binnen enkele weken en naar verwachting start de bouw van de woningen eind 2021.

Kloosterveldt
Ook aan de rand van Veghels Buiten bouwt Hendriks Coppelmans Ontwikkeling BV een plan uitgewerkt in de vorm van een kloosterconcept. Het plan grenst aan landgoed Stiphout, wordt omringd door een waterloopje en de groene velden. Het plan omvat 14 koopwoningen (twee onder-een-kap en gelijkvloerse woningen), 32 sociale huurwoningen en -appartementen, 27 vrije sectorhuurwoningen en 3 zelfbouwkavels. De verkoop start deze zomer en de bouw naar verwachting eveneens eind 2021.

Brabant op z’n Best
Centraal in Veghels Buiten ontwikkelt de VOF Veghels Buiten (Bouwbedrijf Van de Ven BV & Van Wanrooij Projectontwikkeling BV) een project in buurtschap ‘Het Gehucht’. Het buurtschap heeft de kenmerken van een gehucht door een combinatie van groen, brede straatprofielen en grasbermen. De 1e fase van dit plan is volledig verkocht en in aanbouw. Binnenkort wordt het contract voor fase 2 en 3 getekend. Fase 2 bestaat uit 18 woningen die inmiddels allemaal zijn verkocht. Naar verwachting start eind april de verkoop van 19 woningen in fase 3. Het gaat om koopwoningen, onderverdeeld in twee-onder-een-kap, hoek- en tussenwoningen. De start van de bouw is voorzien omstreeks eind 2021.