Nog geen ‘klimaatburgemeester’ voor Meierijstad

Zonnepanelen hebben alles met het klimaal te maken.
Fotograaf: Archief Omroep Meierij

DEN HAAG/MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad heeft nog geen klimaatburgemeester voor de derde editie van de Nationale Klimaatweek die vanaf 30 oktober tot en met 5 november wordt gehouden.

In heel ons land hebben zich inmiddels ongeveer 150 klimaatburgemeesters aangemeld. Net zoals bij eerdere edities zoekt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in alle gemeenten een Klimaatburgemeester.

Beter klimaat
Klimaatburgemeesters zetten zich in voor een beter klimaat. Ze zijn een voorbeeld in hun gemeente en inspireren anderen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen door hun verhaal te delen. Daarnaast organiseert de Klimaatburgemeester tijdens de Nationale Klimaatweek een activiteit om andere inwoners van de gemeente te inspireren om ook (meer) duurzame acties te ondernemen.


Alle acties zijn volgens de organisatie van de Nationale Klimaatweek goed. Van kleine, persoonlijke veranderingen tot grotere bewegingen met maatschappelijke impact. Er zijn Klimaatburgemeesters die in een gasloos huis wonen, geen auto meer hebben of heel bewust spullen kopen. Maar er zijn ook Klimaatburgemeesters die samen met de gemeente de energietransitie in hun wijk (verder) op gang brengen of collectief zonnepanelen inkopen in de straat.

Het klimaatburgemeesterschap is niet alleen voor volwassenen. Ook kinderen en jongeren kunnen zich opgeven. Meer informatie over de spelregels en het aanmelden via: www.nkw2023.nl/klimaatburgemeester/aanmelden .