Nog dit jaar een openbaar toilet in Schijndel

SCHIJNDEL - Politieke partij Hart meldt op haar facebookpagina dat Schijndel nog dit jaar een openbaar toilet krijgt. Weliswaar een ander toilet dan Hart had bedacht en daarom voorziet de fractie problemen.

Wethouder Compagne van Meierijstad schreef hierover een brief aan de gemeenteraad. Hieruit blijkt volgens Hart dat er nog dit jaar een 24/7 toegankelijke toilet komt in de Glazen Boerderij in Schijndel op de plek waar nu containers staan. Die afvallocatie wordt vervangen door een ondergrondse containe. Ondanks de brief van de wethouder vindt Hart de plaatsing allemaal wel lang duren. Want eerst nog bedacht moet worden hoe vandalisame voorkomen kan worden. En hoe langer men wacht hoe hoger de prijs van een toiletunit oploopt.

Hoge Nood
Een openbaar toilet is volgens Hart belangrijk. “Veel buik- en blaaspatiënten durven een dorpscentrum niet te bezoeken – de reden is dat ze nogal eens heel snel naar het toilet moeten. Ook voor mindervaliden zijn ze een uitkomst; wc’s in horeca- en andere zaken zijn vaak ontoegankelijk”, staat op de facebookpagina te lezen.

De Glazen Boerderij in Schijndel
Fotograaf: Bron: Politieke Partij Hart