Nobralux: nieuw bedrijf aan de rotonde Structuurweg - Steeg

SCHIJNDEL – Het was al een tijdje zichtbaar. In het markante gebouw aan de rotonde Structuurweg-Steeg is sinds deze week een nieuw bedrijf gevestigd Nobralux. Nobralux is een bedrijf dat overheden faciliteert op het gebied van openbare verlichting en verkeersregelinstallaties.

Terug van weggeweest
Eerder was Nobralux ook al in Schijndel gevestigd aan de Bunderstraat onder de naam Nobra. Vanwege de groei is enkele jaren uitgeweken naar Boxtel maar vanaf deze week is Nobralux weer terug in het vertrouwde Schijndel.

Beheer en advisering
Nobralux verzorgt in eerste instantie het beheer van openbare verlichting. Directeur Ralph Groenendaal: “Wij zijn een beheer en adviesbureau op het gebied van openbare verlichting. Storingen en aanrijdingen aan lantaarnpalen komen bij ons binnen. Wij doen de beoordeling en zorgen dat de verlichting weer wordt hersteld. Wij zijn geen aannemer. Wij sturen de aannemer aan en zitten eigenlijk op de stoel van de gemeente. Daarnaast adviseren wij overheden. We maken plannen voor gemeenten om openbare verlichting te verduurzamen”.

Verduurzaming verlichting Meierijstad
Nobralux heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Meierijstad een plan opgesteld om de openbare verlichting te verduurzamen. In september is begonnen met het vervangen van alle openbare verlichting in Meierijstad door LED verlichting. Het gaat om zo’n 21.000 lichtpunten. Voor de hele operatie is tien jaar uitgetrokken. Groenendaal: “Toepassing van LED verlichting is een absolute kostenbesparing voor de gemeente. Naast besparing van kosten op onderhoud is een besparing op het energieverbruik tot wel 50% zijn mogelijk. Daarnaast geeft witte LED verlichting een betere kleurherkenning op straat waardoor de sociale veiligheid verbetert”.

Nobralux in het markante kantoorgebouw aan de rotonde Steeg