NK-succes voor Rooise schoonspringzussen Lita en Ziva van Weert

SINT-OEDENRODE/EINDHOVEN – De Rooise schoonspringzussen Lita en Ziva van Weert hebben samen meerdere titels behaald op het Nederlands Jeugdkampioenschap. In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven werd Lita tweevoudig Nederlands kampioen. Ziva behaalde een Nederlandse titel en pakte ook nog brons.
Lita en Ziva tijdens de Sportawards

Ziva was actief op vier verschillende onderdelen. Op de 1-meterplank plaatste ze zich als vierde voor de finale. Hierin wist ze zichzelf te verbeteren, waardoor ze een bronzen plak wist binnen te halen. Ook bij de 3-meterplank haalde ze de finale. Daarin greep ze net naast het podium met een vijfde plek, maar wel met een nieuwe PR. Op de toren behaalde ze de vierde plek. Haar nationale titel behaalde ze bij de meisjes A/B synchroon 3-meter. Samen met clubgenoot Vieve van den Munckhof was ze het sterkste duo tijdens de finale. Hierdoor sloot ze het Nederlands kampioenschap af met een gouden en bronzen plak.

Voor Lita begon het weekend op de 1-meterplank voor B-meisjes. In de voorronde liet ze met een PR al haar goede vorm zien. In de finale verbrak ze haar PR opnieuw. Dat was ruim voldoende voor haar eerste Nederlandse titel deze editie. Ook op de 3-meterplank was ze een klasse apart. Ze bleef foutloos, ook bij haar nieuwe sprongen – en pakte zo haar tweede gouden medaille. Het Nederlands kampioenschap was voor Lita een uitstekende voorbereiding voor de Europese Jeugdkampioenschappen, waar ze namens TeamNL van 8 tot en met 14 juli naartoe gaat.