Nijnsel wil actiecomité tegen plan zonneweide

NIJNSEL - In Nijnsel leven grote bezwaren tegen het project van Solisplan om een zonneweide aan te leggen bij de Nijnselseweg en de kans is groot dat er een actiecomité zal worden opgericht tegen die plannen.

Op een terrein van 50.000 vierkante meter zouden daar circa 10.000 zonnepanelen moeten komen. Maar heel wat inwoners van Nijnsel zien dat absoluut niet zitten.

Dat bleek woensdagavond op een voorlichtingsbijeenkomst die de Dorpsraad Nijnsel organiseerde in De Beckart.

Vanwege de corona-beperkingen zijn alle voorlichtings- en informatiebijeenkomsten tot nu toe digitaal geweest en daar was lang niet iedereen blij mee.

De Dorpsraad wil zelf geen actie ondernemen tegen de plannen omdat dat geen taak is voor de Dorpsraad, die de officiële gesprekspartner van Nijnsel is voor de gemeente.

Actiecomité

Maar bestuurslid John van der Velden maakte wel duidelijk dat de Dorpsraad steun wil geven als er inwoners zijn die een actiecomité willen oprichten.

En de ongeveer 50 aanwezigen maakten bij handopsteking woensdagavond duidelijk dat zo’n initiatief er zeker zal komen.

Communicatie

Overlast, aantasting van de groene omgeving en negatieve gevolgen voor de biodiversiteit in het gebied waren de belangrijkste argumenten die genoemd werden.

En er was veel kritiek aan het adres van de gemeente en Solisplan wat betreft de communicatie, die in de ogen van de aanwezigen veel te laat en te summier hebben geprobeerd om de inwoners van Nijnsel op een serieuze manier bij de plannen te betrekken.