Nieuwe woonbuurt Kloosterveldt in Veghels Buiten

VEGHEL - In de wijk Veghels Buiten, bij de Erpseweg, komt een nieuwe, heel bijzondere, woonbuurt.
Dat meldt de Stadskrant Veghel vrijdagmiddag op de website. Het gaat om 73 woningen waarvan de verkoop zaterdag 25 september om 12.00 uur start.

 

De nieuwe woonbuurt wordt ontwikkeld door Hendrik Coppelmans uit Uden. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen. De verkoop die zaterdag al start betreft 10 twee-onder-een-kap woningen en 4 zogeheten levensloop bestendige woningen.

 

Klooster
De opzet van Kloosterveldt doet volgens Coppelmans denken aan een klooster, met de bebouwing in een carrévorm. Daar omheen komen verschillende types woningen in de sfeer van een Begijnhof. Naar de buitenrand van het gebied is er meer openheid met woningen op grotere kavels.

 

De twee-onder-een-kapwoningen zijn door een kloostermuur aan elkaar verbonden met gewelfde onderdoorgangen die toegang geven tot de oprit, de garage en de woning. Daarachter, grenzend aan het Landgoed Stiphorst, komen de vier levensloopbestendige woningen met slaapkamer en badkamer op de begane grond.

 

Groene zone
Centraal in het gebied komt een grote groene zone (kloostertuin) met ruimte voor spelen, ontmoeten en parkeren. En daar omheen liggen velden, hoputwallen en water.